BIT online BIT online
BIT online
marketing
BusTicket4.me
Moj dan na Internetu
15. okt 2009.
Velibor Bošković
Direktor - Biznis inkubator “Inventivnost”
 Prije svega želim da se podsjetim jedne izjave veoma stručnog čovjeka iz oblasti internet tehnologija: „Mogućnosti interneta, ne samo da nisu istražene, već je njegov potencijal samo dotaknut“. Mnogo puta sam razmišljao o ovoj izjavi i o uticaju i posledicama korišćenja interneta na građane ove naše planete. I zaista, medij zvani internet je promijenio komunikaciju širom svijeta iz korijena.
 
Međutim, nije samo komunikacija ta koja je profitirala zbog interneta, već i nauka, kultura, sport, edukacija I još mnogo drugih. S obzirom da sam ekonomista i da na svijet u velikoj mjeri gledam iz tog ugla, mogu reći da je internet uticao na nevjerovatno povećanje produktivnosti rada, smanjenja troškova i povećanje efikasnosti poslovanja u svim kompanijama na planeti.
 
Sada su informacije dostupne svime a ne samo velikima i moćnima, što male kompanije mogu da iskoriste u svrhu bolje fleksibilnosti i veće konkurentnosti na tržištu. U to ime sam velika pristalica interneta ali i ne svih sadržaja koji se tu mogu naći. Veliki je problem iskontrolisati to beskrajno more informacija koje svakoga dana kruže na netu ali je zadatak svih Vlada da daju svoj maksimum kako bi pokušale da unesu red u novu „maniju“ zvanu internet.
 
Činjenica da djeca i prije polaska u školu koriste računare i vrlo brzo savladaju i korišćenje interneta dovoljno govori o dostupnosti raznih vrsta informacija koje mogu biti i korisne i pogubne za razvoj djece u tim godinama. Zato je internet svijetla tačka naše budućnosti, samo ako se donesu i ispoštuju pravila civilizovanog i korektnog plasiranja informacija.
 
Svaki moj radni dan, počinje sa pritiskom tastera „start“ na računaru i nakon toga klikom na ikonicu internet pretraživača, kojih je uzgred rečeno sada toliko da čovjek ne zna za koji da se odluči. Prvenstveno pogledam svoju poštu na netu, što poslovnu, što privatnu i nakon toga prelazim na ostale informacije koje me zanimaju.
 
Nekako, iz dana u dan, sve je više onih internet sajtova koje redovno posjećujem. To sam prosto zapazio u zadnje vrijeme. Volim da pronađem najnovije informacije koje mi mogu pomoći u poslu ili prosto neke koje me privatno najviše zanimaju. Sama činjenica da sam nešto zanimljivo saznao na netu me još više vuče da posjećujem te stranice.
 
Mada je internet toliko uznapredovao da sada možete I gledati sve TV emisije, serije, filmove bez odlaska u bioskop i slično, tako da ja lično, upražnjavam i tu opciju. I naravno da volim da na popularnom skyp-u popričam sa nekim od mojih prijatelja koji žive u inostranstvu i na taj način ublažim distancu koja nas razdvaja. Mnogo je pozitivnih strana korišćenja interneta i ja sada ne bih mogao a da ne kažem da smatram da je internet jedno od najvećih dostignuća ljudskog uma.
 
Međutim, važnije je ono što će se desiti u budućnosti I kako će sva ta ekspanzija uticati na nas. Pa, postoje i svijetla i mračna predskazanja ali ja vjerujem u pozitivna dešavanja i nezaustavljive pomake u egzistenciji čovječanstva.
 
Želim da svi ljudi koji još uvijek nisu uvidjeli koristi od postojanja interneta, to što prije shvate, jer će im to pomoći u svakodnevnom životu, ko zna, možda u mjeri o kojoj nikad nisu ni sanjali.
 
Čikom - informatički inženjering

Ubuntu zajednice Crne Gore
marketing
Dostava hrane iz podgoričkih restorana - online naručivanje
marketing
 
   
All rights reserved | © copyright 2004 - 2011 | Powered by InfoBit